Acord donator

Consimțământul informat al potenţialului donator de sânge total şi/sau plasmã convalescentă COVID-19

Scris de Centrul de transfuzie sanguină Oradea în .

CE ESTE CORONAVIRUSUL?

Boala Coronavirus 2019 (COVID-19) este o boală virală emergentă care nu a fost documentată anterior în oameni până în decembrie 2019. Se transmite atunci când individul infectat vorbește, strănută sau tușește producând „picături” care conțin virusul. Unele din cele mai frecvente simptome ale bolii includ febra, tuse și oboseală. Cazurile severe progresează rapid către sindromul de detresă respiratorie acută.

Până în prezent, niciun medicament sau vaccin nu a fost aprobat pentru a trata COVID-19, fiind adoptate însă măsuri de prevenție primară, care vizează evitarea contactului direct cu persoanele infectate și practicarea igienei adecvate a mâinilor.

Oameni ca dvs au avut şansa sã se vindece de COVID-19 deoarece corpul a fost capabil să combată boala și acum sângele dvs conține substanțe care sunt capabile să combată COVID-19. La nivel mondial sunt studii care dovedesc cã evoluţia pacienţilor cu COVID-19, aflaţi în stare gravãboala, s-ar putea îmbunătăți dacă ar primi o parte din plasma dvs. (partea lichidă a sângelui) care are anticorpi contra virusului.

Pentru că nu avem o altă opțiune de tratament în prezent, vã propunem sã fiţi parte în încercarea comunã de a gãsi un tratament, care sã ofere o şansã în plus de vindecare. V-ați putea gândi la acest lucru ca la un cadou pentru o altă persoană aflatã într-un moment dificil, care are nevoie de ajutorul dvs. Pentru aceasta, cerem permisiunea ca împreunã cu medicul unde aţi fost internat pentru COVID-19, să revizuim documentele medicale, pentru a evalua dacă puteți dona în siguranță sânge sau plasmă.

Mai multe detalii puteti afla din prezentarea de mai jos:

logo-pro-viata
Centrul de transfuzie sanguină Oradea | Copyright ©
Toate drepturile rezervate.
Web design realizat de Weblike PRO.