Skip to main content
În atenția persoanelor vaccinate cu a III-a doză!! Se poate dona sânge/componente sanguine după minim 7 zile de la administrarea dozei III
În atenția persoanelor vaccinate cu a III-a doză!! Se poate dona sânge/componente sanguine după minim 7 zile de la administrarea dozei III
După vaccinarea antigripală, trebuie să treacă cel puțin 30 zile, pentru a se putea dona sânge/componente sanguine!

IONEL

Scris de Centrul de transfuzie sanguină Oradea în .

„În urma mai multor consultaţii medicale, am ajuns de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” cu suspiciunea de leucemie. A doua zi am fost trimis de urgenţă la Spitalul Fundeni unde am fost diagnosticat cu Sindrom Mielodisplazic. Timp de 4 luni am făcut periodic transfuzii de sânge.

Pe 22 iunie 2011 am aflat că boala a evoluat şi s-a transformat în leucemie acută mieloidă, iar pe 23 iunie 2011 – când am împlinit 35 de ani, cadou de ziua mea de naştere – am început prima cură de citostatice.

Din iunie 2011 până în aprilie 2012 am făcut periodic cure de 3-7 zile de citostatice. Prima cură am întrerupt-o după 3 zile din cauză că am făcut febră. Celelalte cure le-am suportat mai bine; am avut simptome de greaţă, dureri abdominale, dureri în piept dar cu ajutorul calmantelor am trecut cu bine.

Văzînd că am o evoluţie bună, doamna doctor mi-a recomandat transplantul. În urma analizelor s-a dovedit că sora mea este compatibilă 100% cu mine. I s-au făcut analize amănunţite, iar în luna februarie 2012 i s-a recoltat grefa.

Am fost programat pentru transplant în luna martie, dar în urma unei puncţii s-a depistat că mai am blaşti (celule canceroase) în măduvă şi a trebuit să amân transplantul pentru încă o lună. În acest timp am mai făcut o cură de citostatice.

Am început tratamentul premergător transplantului. Pe toată perioada spitalizării am fost tratat foarte bine, fapt ce a dus la suportarea mult mai uşoară a tratamentului. Personalul medical m-a ajutat foarte mult în acest timp. Transplantul l-am făcut pe 2 mai 2012. A decurs foarte bine, fără complicaţii.

În prezent mă simt bine, fac analize săptămânal, am o evoluţie bună şi sper la o viaţă cât mai normală în viitorul apropiat.”